top of page
OVERNATTING

VÅRE TILBUD

OVERNATTING

IMG_0473.jpg

Borgstua

Leiligheten «Borgstua» ligger i den laveste og eldste bygningen rundt tunet. Leiligheten har 4 soverom (to med to enkle senger, to med dobbeltsenger), altså i alt 8 soveplasser. Den har et godt utstyrt kjøkken, vaskerom, bad og flere oppholdsrom. Den kan leies på ukesbasis eller pr døgn.

Leiligheten har bare to bad (og tre toaletter) og passer derfor kanskje best for familier eller gode venner på tur. Leiligheten er fullt utstyrt for selvhushold. Dersom du ønsker det kan vi sørge for at kjøleskapet inneholder det nødvendige når du kommer. Skulle du ønske full forpleining eller middag må vi vite det litt på forhånd, gjerne allerede ved bestilling.

Huset er gammelt og i 2. etasje er det lavt under taket. På baksiden er en inngang til et låsbart rom hvor det er greit å oppbevare sykkel og annet sportsutstyr.

Borgstua har tre sovero, hvorav to med dobbelsenger og et med to enkle senger. Alle rom med bad.

IMG_0473.jpg

Bestemorstua

Bestemorstua ligger i samme bygning som «Borgstua»» og er antagelig den nyeste del av bygningen, oppført etter 1840.   Navnet «Bestemorstua» har sammenheng med at to markante bestemødre,  oldefars bestemor Guri Anna, og  farfars bestemor Julie, begge bodde der på sine eldre dager.  Bygningen har forøvrig vært brukt av ansatte på butikken, gården og fartøyene. Leiligheten har gjennomgått en betydelig oppgradering og er tilgjengelig for overnattingsgjester.  Det er to soverom med hvert sitt bad, felles oppholdsrom og felles kjøkken/spiserom.   Oppgraderingen har IKKE hatt til hensikt å få 90-graders vinkler over alt.  Vi har valgt å beholde både større og mindre vinkler, og visse skjevheter i gulv og vegger.  Man føler umiddelbart at dette ikke er noen ny bygning.   Men resultatet er blitt bra synes vi. Oppholdsrom og kjøkken er felles for de to soverommene.

IMG_2056.JPG

Butikkloftet

På «Butikkloftet» er det to ganske romslige værelser av «hotellrom-type». Det ene rommet har i tillegg et lite ekstra rom med en dobbel sovesofa. Rommene og badene har god standard og vender mot gårdsplassen. Begge har «arbeidsplass» og internett-tilgang. Det er ikke TV i denne bygningen.

Her har man tilgang til et lite kjøkken hvor det er kjøleskap, microbølgeovn, kaffetrakter etc. Dersom man ønsker det kan man selv ordne frokost eller kveldsmat her.  I tillegg finnes et oppholdsrom som deles av gjestene på Butikkloftet.

SERVERING

SERVERING

812692_334186973357411_1076554116_o.jpg

SERVERING

20 til bords i Gammelbutikken.

Vi har to lokaler som benyttes til servering. For det første
«Styrmanden»  som benyttes  «skjenkestue» på kveldstid. 

Åpningstidene varierer med sesongen og med belegget.

Lokalet «Gammelbutikken» benyttes til frokost- og middagservering for overnattingsgjester og til  selskaper (minimum 8 personer). Etter forhåndsbestilling kan vi dekke langbord for opp til 24.

Får vi bestilling i litt god tid kan vi klare mye rart. For overnattingsgjester serverer vi frokost fra

kl 0830 til kl 1000, og middag kl 1900.  Vi har en fast treretters meny hver dag. 

(Skal gjesten tidlig avgårde kan vi forberede frokost i boenheten for selvbetjening)

Vi har alle rettigheter til skjenking og fører et moderat utvalg av vin i forskjellige prisklasser.

”Styrmanden” har sitt navn etter Styrmand Edvard Kaspersen som arbeidet for familien Brandtzæg
i mer enn 50 år. Også hans sønn, sønnesønn og sønnesønns sønn har ført fartøyer tilhørende familien.

En ”Styrmand” var betegnelsen på skipsføreren, navigatøren, den som hadde ansvaret for skipet. Skipperen, eller rederen, drev det forretningsmessige, kjøp av fisk, avtaler om frakt m.v.
Han var ikke nødvendigvis kyndig i navigasjon eller seiling.

KURS

KURS/MØTER

cropped-DJI_0014-scaled-1.jpg

KURS & MØTER

Mange har etter hvert valgt å legge møter eller kurs her hos oss, gjerne «fra lunsj til lunsj», men også som dagarrangement.   «Gammelbutikken» og den lille stuen i 2. etasje er også brukt som møterom.

bottom of page